Πού βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC όσον αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο; Την απάντηση έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στην καλύτερη θέση της Ευρώπης στα κρούσματα κορωνοϊού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής σε βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία καταψηφίστηκε με 158 «όχι». Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τέσσερις χάρτες οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται με σχετική επιτυχία σε σχέση με τις άλλες χώρες την πανδημία. Δείτε τον χάρτη.

χαρτης

Η Ελλάδα ως προς τον αριθμό των τεστ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στις καλύτερες ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας. Βρίσκεται στις πρώτες χώρες ως προς τον αριθμό των τεστ, είναι επίσης «πράσινη» μαζί με τη Γερμανία ως προς τον αριθμό των τεστ που είναι θετικά στον κορωνοϊό σε σχέση με το συνολικό αριθμό των τεστ που διενεργούνται και επίσης στο δείκτη θνησιμότητας η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα από όσες μετριούνται. Δείτε τον χάρτη

χαρτης

Ως προς τον χάρτη θνητότητας, η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα από όλες. «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Έχουμε δρομολογήσει ήδη το σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος για την ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν τέσσερα εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης. Πρέπει, επιβάλλεται να μη συμπέσει μια έξαρση της γρίπης, με έξαρση του κορωνοϊού, γιατί θα είχαμε πιέσεις στο ΕΣΥ», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προσέθεσε καμία σχεδόν κλίνη ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr