Στα 30 εκατομμύρια ανέρχεται πλέον ο προϋπολογισμός του Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονιών Νήσων για την στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το αίτημα της περιφέρειας για την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος στα 30 εκατομμύρια από τα 14 εκατομμύρια που ήταν αρχικά.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λόγω του πλήγματος που δέχθηκε η τουριστική βιομηχανία, όπως και τον μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων που αιτήθηκαν την ένταξη τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα καθώς με τα μέχρι πρότινος στοιχεία από τις 7000 περίπου αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μόλις οι 700 ήταν  δικαιούχοι της επιχορήγησης.

Παράλληλα ικανοποιεί το αίτημα που είχαν καταθέσει τουριστικοί φορείς ζητώντας εξαρχής αύξηση του προϋπολογισμού, όπως η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.

“Η έγκριση του αιτήματός μας θα δώσει την δυνατότητα σε αισθητά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων να λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Παράλληλα, θα εξετάσουμε και άλλες δυνατότητες τροποποίησης των ποσών επιχορήγησης για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των επιχειρήσεων.
Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα αλλά και να συμπαρασταθούμε στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με κριτήρια δικαιοσύνης και μέτρα αλληλεγγύης μεταξύ όλων” δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Βαγγέλης Καποδίστριας