Αναστέλλονται από το βράδυ της 31ης Αυγούστου οι πτήσεις από Βαρκελώνη και Καταλονία προς τη χώρα μας, μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων της πανδημίας σε αυτές τις περιοχές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ στους επισκέπτες από την Ολλανδία, λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Εξάλλου, έως 15/9 παρατείνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έως τις 19 Σεπτεμβρίου θα εξακολουθήσουν να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε ταξιδιώτες πτήσεων από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΑΕ, Μάλτα, Αλβανία, Β. Μακεδονία και Ισπανία.

Ο κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Ζακύνθου, όπου:

  • Απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστέλονται κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγορεύονται συναθροίσεις πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Επίσης, παρατείνονται για 14 ημέρες τα περιορiστικά μέτρα σε Πάρο, Αντίπαρο, Χαλκιδική και Χανιά, ενώ η Ημαθία τίθεται σε καθεστώς όμοιο με αυτό της Αττικής, με τη λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης να απαγορεύεται από τις 24.00 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης και ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Πηγή: tornosnews.gr