Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleadingκαι το Olympus All StarCheer Open, επιστρέφουν στην Αθήνα μετά τις δύο επιτυχημένες «On Tour» χρονιές και ετοιμάζονται να κατακλύσουν το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) «Νίκος Γκάλης, το διήμερο 25-26 Ιουνίου 2022.
Περισσότεροι από 1.600 αθλητές και αθλήτριες του Cheerleading θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.
Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα συμμετάσχουν 20 σύλλογοι μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και μάλιστα ανάμεσα τους υπάρχουν τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι στο θεσμό. Από την Κρήτη, οι Γ.Σ. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης και Φ.Ο.Η Αριάδνη, από το Γαλάτσι Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος.
Αναλυτικά οι σύλλογοι μέλη που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading είναι: Αμαζόνες, Ελληνικό Αστέρι, ΑΓΟΠ Μυρτάλη, Χοροκίνηση Ναυπλίου, Αποσπερίδες, Ακαδημία Μαζορετών Λαμίας, ΣΗΓΑ Γύμναθλος, Σειρήνες του Βορρά, ΑΠΣ Οι Αμπελόκηποι, Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου, ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος, ΥΑΔΕΣ, Ελληνικές Σταγόνες, Μωβ Κινήσεις, ΦΟΗ Αριάδνη, Αρμονία Θήβας, ΓΣ Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, ΑΓΣ Νέμεσις, ΑΣ Ολύμπιος Ζευς και Εύαθλοι Τρικάλων.
Η ομάδα της Άννας Αποστολοπούλου βάζει ψηλά τον πήχη και αναμένεται να εντυπωσιάσει, ενώ οι προπονήσεις το τελευταίο διάστημα είχαν εντατικοποιηθεί.
Με σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό θα διεξαχθεί το Olympus All Star Cheer Open 2022. Κύπρος, Εσθονία, Ουγγαρία και βέβαια ομάδες από κάθε άκρη της Ελλάδας θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση που περιλαμβάνεται στην Ευρωπαϊκή CheerLeague.
Εκτός από τις τρεις συμμετοχές του εξωτερικού, άλλες 9 νέες ομάδες θα διαγωνιστούν για πρώτη φορά στο Olympus AllStar Cheer Open 2022 και έρχονται να ενταχθούν στην οικογένεια του cheerleading.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν επίσης για πρώτη φορά 2 μεγάλα ιστορικά σωματεία, ο Εθνικός Πειραιώς ΟΦΠΦ και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας. Συνολικά, μέρος στη διοργάνωση θα λάβουν 37 φορείς με 145 ομάδες & ζευγάρια.
Τους αγώνες θα κρίνουν Διεθνής κριτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ