Η κίνηση ενός ταυρομάχου που κατεγράφη να σκουπίζει το αίμα ταύρου λίγο πριν τον σκοτώσει έχει διχάσει.

Σωρεία αντιδράσεων, αλλά και διχασμό, προκαλεί η κίνηση ενός ταυρομάχου που κατεγράφη να σκουπίζει το αίμα ταύρου λίγο πριν τον σκοτώσει.

Ο 39χρονος ταυρομάχος Μοράντε Ντε Λα Πουέμπλα, διακρίνεται λίγο πριν το τέλος της ταυρομαχίας να βγάζει ένα μαντήλι και να σκουπίζει τα υγρά μάτια του ταύρου ο οποίος στέκεται αδύναμος και έτοιμος να καταρρεύσει με τέσσερις λόγχες μπηγμένες στο σώμα του.

Η κίνηση του ταυρομάχου θεωρήθηκε προκλητική και έχει γίνει αφορμή για αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου αλλά και εκπροσώπους οργανώσεων που κάνουν λόγο για «αρρωστημένο σαδισμό». Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που υπερασπίζονται τον Μοράντε καθώς λένε πως η κίνησή του είναι ένα τελετουργικό που στην ουσία αποτίει φόρο τιμής στο ετοιμοθάνατο ζώο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αρένα ταυρομαχίας στη Σεβίλλη την περασμένη Παρασκευή. Οι ταυρομαχίες είναι ένα έθιμο που εξακολουθεί να διχάζει την Ισπανία καθώς οι υπέρμαχοί τους δεν αποδέχονται την σκληρότητα τους και μιλάνε για αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής τους. Οι ακτιβιστές ζητάνε από την κυβέρνηση καθολική απαγόρευσή τους και την έχουν πετύχει σε μερικές πόλεις, αλλά όχι στη Σεβίλλη όπου κατεγράφη το βίντεο.

Η Σίλβια Μπαρκουέρο Νογκάλες, αρχηγός του Pacma, του πολιτικού κόμματος της Ισπανίας κατά την κακοποίησης των ζώων δήλωσε πως «Μόνο ένα διεστραμμένο μυαλό θα μπορούσε να βασανίσει ένα ζώο μέχρι το αίμα να αναβλύζει στα πόδια του και στη συνέχεια να σκουπίσει το πρόσωπό του με ένα μαντήλι. Ο ταυρομάχος προσπαθεί να συγκαλύψει την αναλγησία του. Καταργήστε τις ταυρομαχίες τώρα!».

Ο ηθοποιός Ricky Gervais, παθιασμένος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων σχολίασε επίσης το βίντεο χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τον ταυρομάχο.

Πηγή: lifo.gr