Δεκατρείς πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και μία 65χρονη νεκρή, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από την παραλία στο Κοκκάρι της Σάμου.

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να απείλησε την Πέμπτη ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη εάν δε λάβει περαιτέρω βοήθεια για τους πρόσφυγες, ωστόσο όπως φαίνεται δεν έχει κάνει κάτι για να τις περιορίσει, αφού καθημερινά φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας βάρκες γεμάτες πρόσφυγες.
Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό

Υπενθυμίζεται πως χθες πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη για το διυπουργικό/μεταναστευτικό υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Άκη Σκέρτσου, προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το θέμα του προσφυγικού.

Στη Μυτιλήνη δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης που επικρατεί στο νησί και ιδιαίτερα στον καταυλισμό στην Μόρια ως αποτέλεσμα των αυξημένων ροών αφίξεων προσφύγων βρέθηκε ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές, συμμετείχε στη συνάντηση, υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με τους δημάρχους των νησιών και τους προέδρους των Κοινοτήτων της περιοχής της Μόριας και φυσικά είδε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διαμονή των προσφύγων.

Πηγή: iefimerida.gr