Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελούταν από τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, εκφράζοντας την αγωνία του για τις ζημιές που προκάλεσε το πέρασμα του «Μπάλλου» από το νησί μας.

Ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του κατέδειξε, πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων συμπολιτών μας (ιδιωτών και επιχειρήσεων), χωρίς υποσημειώσεις και εξαιρέσεις που αφορούν υπόγεια κατοικιών, λεβητοστάσια και αποθηκευτικούς χώρους, με γρήγορες διαδικασίες. Οι πληγέντες το έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο κ. Μπιάγκης στάθηκε επίσης στο θέμα της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών σε ποτάμια (Ποταμός, Μεσογγή, Άφρα), ρέματα, οδικό δίκτυο και δίκτυα απαγωγής ομβρίων, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις πληγείσες περιοχές.

Βάσει και των νέων δεδομένων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, ο Βουλευτής υποστήριξε ότι απαιτείται ανασχεδιασμός των υποδομών της περιοχής μας, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο ανασχεδιασμός αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της παλιάς πόλης, τη μορφολογία του εδάφους και την καλλιέργεια της ελιάς, την ανάπτυξη και το τουριστικό προϊόν, αλλά και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Τέλος, ο Βουλευτής, επισήμανε στο κυβερνητικό κλιμάκιο για ακόμα μια φορά, πως τέτοια φαινόμενα, όπως αυτό που ζήσαμε, έρχονται να αναδείξουν την αναγκαιότητα για τη χάραξη ουσιαστικών στρατηγικών με επιστημονική τεκμηρίωση  και όχι επιλογών του «ποδαριού», επισημαίνοντας για άλλη μια φορά, την επιλογή της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, σε σχέση με την έδρα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας

«Αναδείξαμε για ακόμα μια φορά, πως επιβάλλεται αυτές τις κρίσιμες στιγμές η χωροθέτηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και πως επιχειρησιακά δεν στέκει η έδρα του να είναι στην Λευκάδα, όταν όλες οι συναρμόδιες Περιφερειακές διευθύνσεις (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια, ΠΕΔΙΝ) εδρεύουν στην Κέρκυρα», δήλωσε ο Βουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η θέση του Βουλευτή έτυχε θετικής ανταπόκρισης και υιοθετήθηκε και από άλλους παρευρισκόμενους, ενώ ο Υπουργός, κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα της έδρας του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας των Ιονίων Νήσων.