Παγκόσμια ημέρα Υγείας σήμερα (7 Απριλίου 1948 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).  

Μια ημέρα που φέτος θα μνημονευτεί εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 και μάλιστα στην χειρότερη ίσως, μέχρι τώρα, έξαρση της.

Όλος ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες και επικίνδυνες υγειονομικές καταστάσεις, τέτοιες που είχε να ζήσει από εδώ και 100 χρόνια. 

Η πραγματικότητα που ζούμε έχει πλήξει τη ζωή μας, την υγεία μας, την κοινωνικότητα μας, έχει προκαλέσει το φόβο, ενώ ζούμε σε ένα καθεστώς ανασφάλειας που κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια να προβλέψει, πότε θα τελειώσει. 

Όλη αυτή η κατάσταση μάλιστα έχει δοκιμάσει παγκοσμίως τα κρατικά συστήματα υγείας, όπως και το δικό μας, τα οποία βρίσκονται στα όρια τους.

Το μόνο όπλο μας ενάντια στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός μας, ο οποίος ξεκίνησε και εξελίσσεται δυναμικά και αποτελεί την ελπίδα της επανόδου μας στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα σε πολλά προοδευμένα Κράτη, ήδη γίνονται έρευνες για την εξεύρεση φαρμάκων ικανών να θεραπεύουν τον κόσμο και να αποτρέπουν το θάνατο. 

Ωστόσο σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους σύγχρονους ήρωες της εποχής μας. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από το υγειονομικό προσωπικό μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, που σήμερα τόσα πολλά περιμένουμε από αυτούς. Έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος στους ώμους τους και είναι οι στυλοβάτες της υγείας και της κοινωνίας μας.

Σε αυτούς προσωποποιείται φέτος η παγκόσμια ήμερα υγείας και τους αξίζει ένας τεράστιος έπαινος και ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ