Κοιτώντας προς τα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών, όπου καθόταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Νίκος Δένδιας «άστραψε και βρόντηξε» για τα όσα είπε πει νωρίτερα ο (πρώην πια) βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν η συζήτηση (της ελληνογαλλικής συμφωνίας) στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τελείωσε και οι βουλευτές αλλά και ο υπουργός βγήκαν από την αίθουσα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πλησίασε τον Νίκο Δένδια.

Ο βουλευτής φάνηκε να μην είχε καταλάβει (ή να έκανε ότι δεν είχε καταλάβει) πως το έντονος λόγος του υπουργού Εξωτερικών είχε τον ίδιο αποδέκτη. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Σαραντάκος στο OPEN, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ρώτησε τον Νίκο Δένδια: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά;». Και μάλλον την απάντηση που πήρε, δεν την περίμενε. Και όταν ρώτησε «γιατί», άκουσε τον Νίκο Δένδια να του απευθύνεται τον ενικό. «Αυτά που είπες, ήταν απαράδεκτα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και… έφυγε, με τον διάλογο να κρατά λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι φράσεις πως ο κομμουνισμός είναι δικαίωμα του φιλελευθερισμού και πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους (σ.σ. με αναφορά σε φράση του Γρίβα), ήταν εκείνες που εξόργισαν το Μαξίμου. Μόλις το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τα… έμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σλοβενία, η συζήτηση με τον πρωθυπουργό δεν κράτησε πάνω από 2-3. Και η απόφαση για διαγραφή ήταν άμεση.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση του Κωννσταντίνου Μπογδάνου προκαλεί πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι από το αδιανόητο περιστατικό με τη δημοσιοποίηση ονομάτων μικρών προσφυγόπουλων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, του είχε γίνει σαφές (όχι μόνο δημόσια αλλά και δια ζώσης) ότι η επόμενη… “κάρτα” θα ήταν “κόκκινη”!

Γιάννης Οικονόμου: Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο Μπογδάνος

Ο πρωθυπουργός μίλησε με πολλούς συνεργάτες του όταν πληροφορήθηκε τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή και πήρε την απόφαση να διαγράψει τον βουλευτή από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Μας χωρίζει άβυσσος με το ΚΚΕ αλλά δε μπορεί βουλευτής της ΝΔ να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας. Έχουμε κάνει κόπο να ξεφύγουμε από διχασμούς, δεν μπορούμε να τους επαναφέρουμε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο που ακούγεται ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να επεδίωξε τη διαγραφή του, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τις επιδιώξεις του και πώς σκέφτεται και πώς αναλύει τα πράγματα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΝΔ είναι μια παράταξη που είναι προσανατολισμένη στο μέλλον και τιμά την ιστορία της».

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Νίκου Δένδια, είπε ότι ήταν «η αντίδραση που θα έπρεπε να έχει ένας υπουργός της ΝΔ». Όσο για τις… εξηγήσεις που ζήτησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης από τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η ΚΟ της ΝΔ γνωρίζει που βρίσκεται. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους».

Άγνωστο παραμένει αν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να παραδώσει την έδρα του. «Αυτό είναι θέμα που αφορά τον ίδιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή : newsit.gr