Σοβαρό πρόβλημα στη δεξιά μηχανή του αντιμετωπίζει το πλοίο “Αλέξανδρος”, το οποίο συνδέει ακτοπλοϊκά τα Διαπόντια νησιά και την Κέρκυρα.

Το “Αλέξανδρος” παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι της Κέρκυρας, όπως ενημερώθηκε σχετικά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από τον πλοίαρχο του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου.

Κατά συνέπεια απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι το “Αλέξανδρος” αποτελεί το μοναδικό πλοίο, που εξυπηρετεί κατοίκους, αλλά και τουρίστες από και προς τα Διαπόντια νησιά, τα οποία πλέον είναι αποκλεισμένα από την Κέρκυρα.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το κοινό αίτημα, το οποίο είναι έτοιμοι να υποβάλλουν οι αντιδήμαρχοι των Διαπόντιων -εφόσον επιβεβαιωθεί το μέγεθος της μηχανικής βλάβης και όντως το “Αλέξανδρος” πρέπει να μείνει για αρκετές μέρες δεμένο- προκειμένου να υπάρξει αντικατάστασή του από άλλο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θέλουν να μεταβούν από Κέρκυρα σε Μαθράκι, Οθωνούς και Ερείκουσα, αλλά και το αντίστροφο.