Με Δελτίο Τύπου ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας:

Πραγματοποιείται, για δεύτερη μέρα, και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στην Ιόνιο Βουλή, το διήμερο Συνέδριο για την «Βιοηθική», υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την πρωτοβουλία, την ιδέα και την εποπτεία διενέργειας του Συνεδρίου αυτού, είχε ο πρ. Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και καθηγητής χειρουργικής κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. 

 

Χτες, σε μια κατάμεστη αίθουσα, έγινε η έναρξη του Συνεδρίου, παρουσία της Δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ, των τριών Βουλευτών Κέρκυρας, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, του Πρύτανη του Ι.Π., του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου του Επιμελητήριου, του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών & ΔΝ, του Αστυνομικού Διευθυντή, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πολλών άλλων εκπροσώπων πολιτικών και πολιτιστικών φορέων. 

Ακολούθησαν προσφωνήσεις και σημαντικές διαλέξεις, μια εκ των οποίων ήταν της Δικηγόρου Κέρκυρας και καθηγήτριας δικαίου της πληροφορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Μαρίας Κανελλόπουλου – Μποτη.

 

Σήμερα το πρωί η διημερίδα συνεχίστηκε με τις ομιλίες του Καθηγητή Αστικού Δικονομικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Σπύρου Τσαντινη και συνεχίστηκε με τις ομιλίες των διακεκριμένων συναδέλφων μας κ. Σπύρου Λέλα και Σπύρου Δραγομανοβιτς, καθώς και του Εφέτη του Εφετείου Κέρκυρας κ. Γιώργου Αλμπουρα. 

Ως σχολιαστές συμμετείχαν στην συζήτηση η κ. Ελένη Φραγκάκη – Αρεοπαγίτης και ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, Δικηγόρος και πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης. Στην ενότητα αυτή, αναλύθηκε εκτενώς η νομική διάσταση της Βιοηθικής.

Το απόγευμα το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες, κυρίως, ιατρικού περιεχομένου και αναλύει την σημασία και επιρροή της Βιοηθικής σε σχέση με την Ιατρική επιστήμη. 

Η διημερίδα αυτή ήταν πολύ ουσιαστική και ασχολήθηκε με ένα ζήτημα, την Βιοηθική, που είναι κρίσιμο στην εποχή μας, δηλαδή με την επιστήμη που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής.

 

Με τις εργασίες της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης, ετέθησαν σημαντικοί προβληματισμοί και δόθηκαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα του σήμερα. 

Η Κέρκυρα θεωρούμε ότι έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοποριακές και σημαντικές πρωτοβουλίες, τις οποίες ο Δικηγορικός Σύλλογος, θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο και στο μέλλον.