Ομόφωνα επί των παρόντων ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2019 κι αφού πρώτα δημιουργήθηκε -για μια ακόμα φορά- κλίμα έντασης και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου ν’ απομακρυνθούν από την αίθουσα της Ιονίου Βουλής οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Λευκίμμης και ν’ αρχίσει η συνεδρίαση.

Στα αξιοσημείωτα ότι στην ειδική συνεδρίαση του Προϋπολογισμού δεν έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος, ενώ ήταν παρούσα σύσσωμη η πλειοψηφούσα παράταξη -πλην του Νίκου Αναστασόπουλου, ο οποίος εδώ και μήνες βρίσκεται εκτός Ελλάδας- ακόμα και ο Σωτήρης Καζιάνης, ο οποίος έφθασε στην Ιόνιο Βουλή με πατερίτσες.

Η… καλή μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς οι Λευκιμμιώτες αντιδρούσαν έντονα στην εντολή της αστυνομίας να γίνεται σωματικός έλεγχος σε όποιον επιθυμούσε να μπει στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής.

Από την παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» βρέθηκαν στην αίθουσα τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, η κα Τσιμπούλη και οι κύριοι Καλόγερος, Σερεμέτης και Χειρδάρης. Άπαντες αποχώρησαν πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης. Από την παράταξη «Κέρκυρα Να Ζεις» του Γιάννη Τρεπεκλή δεν προσήλθε κανείς, ενώ από τη ΛΑ.ΣΥ. ο επικεφαλής της, Μπάμπης Χαραλάμπους έκανε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έξω από την Ιόνιο Βουλή και αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Γκούσης και Σπύρος Βλάχος, ενώ ο έτερος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ραιδεστινός, αποχώρησε αφού πρώτα τοποθέτηθηκε.

Τον λόγο πήρε, από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Μουζακίτη και ο Γραμματέας του Συλλόγου «Αλεύχιμον», Γιάννης Πανδής, ο οποίος εξέφρασε την οργή των κατοίκων της Λευκίμμης για την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή…

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της αίθουσας από την αστυνομία, μια κάτοικος Λευκίμμης αισθάνθηκε δυσφορία, τελικά όμως, συνήλθε χωρίς να χρειαστεί να κληθεί το ΕΚΑΒ.

Σε ότι αφορά την κατεπείγουσα συνεδρίαση, η οποία βάσει προγράμματος θα ξεκινούσε στις 14:30 και αφορούσε -μεταξύ άλλων- τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους Καθαριότητας, όπως και την παραλαβή και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων έργου για την Υπηρεσία Καθαριότητας, αναβλήθηκε για τις πρώτες ημέρες του 2019, καθώς είχε υπάρξει, ήδη, πολύ μεγάλη καθυστέρηση.