Η Τουρκία, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της, κάλεσε την Ελλάδα να διερευνήσουν τους δράστες των απειλών κατά της “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη, κατά τις δηλώσεις του Ζεϊμπέκ. Και η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση. Μην εμπλέκεστε στα εσωτερικά μας ήταν το μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα, η οποία έσπευσε να “πατήσει” πάνω στις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή στο τουρκικό κανάλι A Haber.

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Και υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Γι’ αυτό, καταλήγει, «δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

ΠΗΓΗ: newsit.gr