Σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιστράτευσης κάλεσε τους Τούρκους ο Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια ομιλιών του στις πόλεις Καχραμανμαράς και Οσμάνιγιε, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δήλωσε τα εξής:

“Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα”.

Μάλιστα, μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Ερντογάν, πλήθος Τούρκων έσπευσε στο Διαδίκτυο, προκειμένου να ενημερωθεί για το εάν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας, με αποτέλεσμα να “καταρρεύσει” όλο το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Τουρκία και η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, στην ομιλία του στην πόλη Καχραμανμαράς, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για “παγκόσμια προπαγάνδα κατά της Τουρκίας”, η οποία βασίζεται σε ψέματα, αλλά δεν θα επιτύχει. Συνεχίζοντας, είπε: “Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα καταρρίψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις και εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτές”.

“Εκείνοι που μας βλέπουν ως την Τουρκία του χθες και μας συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο, έχουν αρχίσει σταδιακά να συνειδητοποιούν την αλήθεια”, προσέθεσε.

Ο ίδιος, ακόμη, διέψευσε τις πληροφορίες για αμάχους πολίτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιχειρήσεων της Τουρκίας. “Δεν είναι στο αίμα μας να εξαπολύουμε επίθεση σε βάρος αμάχων, αλλά στο δικό σας”, είπε χαρακτηριστικά.