Αισιόδοξος για την τύχη του ΣΥΡIΖΑ στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσειςτου 2019 φάνηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος, το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων υποστήριξε πως «η διαφορά με τη ΝΔ είναι όχι απλώς διαχειρίσιμη, αλλά απολύτως αναστρέψιμη».

Ως επιχειρήματα για αυτό έφερε τα έργα της κυβέρνησης, όπως το ότι κατάφερε να μειώσει 10 μονάδες την ανεργία, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

«Τώρα μπαίνουν τα ουσιαστικά πολιτικά διλήμματα πάνω στα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολίτες», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισήμανε παράλληλα, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση αλλάζουν το κλίμα.

Ο κ. Χαρίτσης  επιτέθηκε και στην επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας πως  το «ακραία νεοφιλελεύθερο» πρόγραμμά της τρομάζει τον κόσμο».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, επισήμανε, δεν έχουν ούτε έναν συνομιλητή στην Ευρώπη μετά την «ακραία στάση» που κράτησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει «μοναδικοί τους σύμμαχοι η ακροδεξιά και οι εθνικιστές».

πηγη: altsantiri