Συνάντηση με τους φορείς του τουριστικού τομέα της Κέρκυρας είχε την Τετάρτη, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας Βασίλης Καββαδίας, προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση του φεστιβάλ γαστρονομίας, με τίτλο Food and Wine Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 9/5/2018 έως 13/5/2018.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα.

Ο χρόνος διεξαγωγής του Φεστιβάλ τοποθετείται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε μέσω της προώθησης της Κέρκυρας ως γαστρονομικός προορισμός να δοθεί κίνητρο επιμήκυνσης της περιόδου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι παρακάτω φορείς

• Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ( Νικολέτα Πανδή, Αντιπεριφερειάρχης)

• Εκπρόσωπος του Ιονίου Πανεπιστημίου

• Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού Κέρκυρας (Τζουμάνης Κώστας, Αντιπρόεδρος)

• Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας (Χαράλαμπος Βούλγαρης, μέλος ΔΣ)

• Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (Περικλής Κατσαρός, Πρόεδρος και Σπύρος Μικάλεφ μέλος ΔΣ)

• HATTΑ (Βασίλης Κοντός, μέλος ΔΣ)

• AOCTA (Δημήτρης Μούτσος, Μέλος ΔΣ)

• Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας (Αλέξανδρος Ανεμογιάννης, Πρόεδρος)

• Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας (Χρήστος Λαβράνος, Μέλος ΔΣ)

• Ένωση Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας (Μάρκος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος)

• Σωματείο Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Περικλής Κατσαρός, Πρόεδρος)

• Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας (Σπύρος Βουλισμάς, Πρόεδρος)

• ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων (Δημήτρης Μπακύρας, Διευθυντής)

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση τεσσάρων ομάδων εργασίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.