Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

18 Μαΐου 2024
27.9 C
Corfu

Γ. Κοντός προς Κτηματολόγιο: Θρασεία και προσβλητική η ανακοίνωση του Κτηματολογίου.

Διαβάστε ακόμα

Άμεσα απάντησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας δια του Προέδρου του Γιάννη Κοντού σε μια κοινώς ομολογουμένως προσβλητική ανακοίνωση της Κτηματολόγιο ενάντια του Συλλόγου σχετικά με την μη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας κτηματογράφησης στην Κέρκυρα. Ο κ. Κοντός κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για θράσος από πλευράς Κτηματολογίου στην αναφορά του περί παραπληροφόρησης από τον ΔΣΚ.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News!

Ολόκληρη η απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κοντός έχει ως εξής:

“Το έγγραφο που σήμερα αποστείλατε, σε απάντηση των διαβημάτων μας για παράταση της κτηματογράφησης, χρήζει απαντήσεως στο ίδιο ύφος που αυτό έχει.

Κύριοι,

Εμείς που υπηρετούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας,  καθώς και ο Πρόεδρος του, γεννηθήκαμε, γαλουχηθήκαμε και υπηρετούμε την Κερκυραϊκή κοινωνία.

Εσάς δεν σας ξέρει.

Και έχετε θράσος όταν λέτε δημοσίως ότι ο Πρόεδρος του ΔΣΚ παραπληροφορεί τους πολίτες της Κέρκυρας.

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι Κέρκυρα και Θεσπρωτία είναι οι τελευταίες περιοχές της Ελλάδος που κτηματογραφούνται;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι σε άλλες περιοχές χορηγήσατε σειρά παρατάσεων (ενώ ο νόμος σας δίνει την δυνατότητα) κι εδώ μόνο μια 2μηνη που έληξε σήμερα;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι στην Κέρκυρα έχει δηλωθεί ως σήμερα μόνο το 10% των δικαιωμάτων;

Μήπως δεν είναι γεγονός ότι με πλειάδα εγγράφων μας κι επιστολών μας, καιρό τώρα, σας έχουμε ενημερώσει για τις ιδιαιτερότητες του κλήρου της Κέρκυρας και την ανάγκη παράτασης;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις προβλέπεται πρόστιμο, που όμως διαβεβαιώνετε μόνο προφορικά ότι δεν θα επιβληθεί;

Τα μέλη του ΔΣΚ, κύριοι, είναι επαρκέστατα ενημερωμένα και καταρτισμένα και δεν περίμεναν εσάς για να ενημερωθούν.

Θεωρείτε ότι προσβάλλοντας τους δικηγόρους της Κέρκυρας και τον Πρόεδρό τους, με χαρακτηρισμούς, προτροπές και ισχυρισμούς που προκαλούν πραγματικά τη θυμηδία, θα καταφέρετε να καθησυχάσετε μια ανησυχούσα κοινωνία, που εσείς της έχετε σπείρει την ανησυχία αυτή, με την αμετακίνητη στάση σας;

Πρέπει να καταλάβετε, κύριοι, ότι όλα στη ζωή δεν είναι πολιτική.

Υπάρχει και η πραγματική ζωή και κοινωνία.

Είναι δε γεγονός ότι προδίδεται το ποιος είναι ο στόχος σας, όταν σας διέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια.

Ότι οι θέσεις αυτές του ΔΣΚ είναι ψηφισμένες από όλα τα μέλη του ΔΣ του και δεν αφορούν μόνο τον Πρόεδρο του.

Και ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, το Δημοτικό Συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, οι 2 απ’ τους 3 Βουλευτές Κερκύρας, το ΤΕΕ Κέρκυρας και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΠΤ Ιονίων Νήσων και πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς, συμμερίζονται και υιοθετούν τις απόψεις μας εμπράκτως και εγγράφως.

Μήπως παραπληροφορούν και αυτοί τους πολίτες;

Ή μήπως παραπληροφορήθηκαν;

Αγαπητοί κύριοι, «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Κτηματολόγιο, επιρρίπτει βολές στον ΔΣΚ κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

“Η πρόσφατη ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σχετικά με την τήρηση των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις κτηματογράφησης, αδικεί τον θεσμικό του ρόλο αφού παραπληροφορεί τους πολίτες.

Είναι λυπηρό, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΣΚ έχει ενημερωθεί δια ζώσης όσο και τηλεφωνικά για τις προβλέψεις του Νόμου 5076/23 περί δυνατοτήτων που παρέχονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων, να επιλέγει την οδό της παραπληροφόρησης προκαλώντας ανησυχία και σύγχυση στους πολίτες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζουμε ότι όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Πρόεδρος του ΔΣΚ:

1 Ο Νόμος 5076/23 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023 ορίζει ως ύστατη προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων κτηματογράφησης την 30ή Νοεμβρίου 2024. Οι εκπρόθεσμες αυτές δηλώσεις δύναται να υποβληθούν χωρίς πρόστιμο.
2 Παρακινούμε τους πολίτες να εισέλθουν στον ιστότοπο maps.ktimatologio.gr (http://maps.ktimatologio.gr/) και να εντοπίσουν το γεωτεμάχιο που επιθυμούν να δηλώσουν, όπως έχει αποτυπωθεί στα προκαταρκτικά σχέδια του αναδόχου κτηματογράφησης. Εφόσον συμφωνούν με τα όρια δεν υπάρχει ανάγκη υποβολής νέου τοπογραφικού από τους πολίτες, παραμόνο στην περίπτωση που απαιτείται ακριβέστερη αποτύπωση και απόδοση των ορίων των ακινήτων τους.

3 Η δήλωση κτηματογράφησης είναι για την πλειοψηφία των περιπτώσεων μια εξαιρετικά απλή διαδικασία που απαιτεί ελάχιστο χρόνο, ενώ σε επίπεδο δικαιολογητικών αρκεί μόνο η αστυνομική ταυτότητα του ιδιοκτήτη, ο τίτλος κτήσης και το πιστοποιητικό μεταγραφής. Σε περίπτωση χρησικτησίας αρκούν δύο έγγραφα που αποδεικνύουν την 20ετη νομή του ακινήτου εκ των οποίων το ένα είναι η δήλωση Ε9 και το άλλο μπορεί να είναι μία ένορκη βεβαίωση.

Καλούμε τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας που έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία να απευθυνθούν στο  info@ktimakerkyrathesprotia.gr (mailto:info@ktimakerkyrathesprotia.gr) αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν τους έχει ενημερώσει επαρκώς.

Καλούμε τους πολίτες να δηλώσουν και να κατοχυρώσουν την περιουσία τους σήμερα, διότι μετά τις 30 Νοεμβρίου θα απαιτούνται βάσει της Νομοθεσίας χρονοβόρες, κοστοβόρες αλλά και αχρείαστες δικαστικές ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους δικαιώματα απέναντι σε τρίτους ή απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Παραμένουμε στη διάθεση όλων των τοπικών επαγγελματικών φορέων ώστε να
λυθούν τα προβλήματα, όπως λύθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.”

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ:Διακοπές νερού λόγω βλαβών

Aπό την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ ανακοινώνθηκε  ότι λόγω βλάβης σε εξαρτήματα των κεντρικών δεξαμενών ύδρευσης της πόλης, υπάρχουν προβλήματα στην αναπλήρωση...
- Advertisement -spot_img