Είναι λυπηρό που σε αυτόν τον τόπο πρέπει συνεχώς να λέμε τα ίδια πράγματα και πάλι στο τέλος δεν τα καταλαβαίνουμε και κάνουμε πάλι του «κεφαλιού μας». Κάθε φορά που ξεσπάει μια κακοκαιρία πρέπει να υπάρχει κάποιος να φωνάζει τα αυτονόητα, ότι για παράδειγμα, για τις λίγες μέρες του χρόνου που οι καιρικές συνθήκες θα είναι ακραίες δεν πρέπει να παραγγείλουμε απ’ έξω αλλά να βολευτούμε με ότι έχουμε στο σπίτι μας. Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτές τις δύσκολες μέρες που όλη η Ελλάδα είχε «παγώσει» να βλέπουμε διανομείς να παλεύουν με τον χιονιά για να βγάλουν το μεροκάματο τους. Πριν από λίγο καιρό πολλοί είχαν συγκινηθεί από τον θάνατο του 18χρονου διανομέα φαγητού που έχασε την ζωή του σε τροχαίο. Οι ίδιοι λοιπόν, θα έπρεπε να σκεφτούν ότι με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανών ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που οδηγεί μηχανάκι και μάλιστα βιάζεται γιατί κάποιοι μπορεί να θέλουν την παραγγελία τους εδώ και τώρα, θα μπορούσε να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Μετά το πέρας της κακοκαιρίας “Ελπίδα” -η οποία και προκάλεσε αρκετές συζητήσεις πάνω σε αρκετά διαφορετικά ζητήματα- τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από “ντελιβεράδες” που παλεύουν με τον χιονιά για να καταφέρουν να παραδώσουν τις παραγγελίες τους και εκτός αυτού έχουν αναρτηθεί αρκετά βίντεο από τους ίδιους τους διανομείς στα οποία εξηγούν το πόσο δύσκολα πέρασαν εκείνες τις ημέρες αλλά και όλες τις υπόλοιπες φορές που έχουν αναγκαστεί να εργαστούν υπό τέτοιες συνθήκες.

Μάλιστα ένας εξ αυτών περιέγραψε την εμπειρία του με μια πελάτισσα η οποία αφού έλαβε την παραγγελία της, του μίλησε με “συμπονετικά” λόγια τονίζοντας του πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει.

Εν τέλει το νόημα της όλης υπόθεσης είναι ημέρες σαν και αυτές της “Ελπίδας” ή οποιασδήποτε μελλοντικής θεομηνίας δεν είναι σωστό τα υποβάλλουμε τους διανομείς στην διαδικασία να περάσουν από σαράντα κύματα για να ικανοποιηθούμε εμείς.