Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου με τους πολίτες να έχουν την ευκαιρία να δανειστούν από ποδήλατα που παρέχει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με τον ποδηλατικό Σύλλογο Ορθοπεταλιά.

Μετά την λήξη της ποδηλατοδρομίας ακολούθησε ξενάγηση στον Μον Ρεπό χάρη στην υπηρεσία που παρείχε η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας. Την περίοδο της καταντίνας, η χρήση του ποδηλάτου στο πλαίσιο της σωματικής άσκησης και του μηνύματος 6 αποτελούσε διέξοδο τους πολίτες.

Τα παρακάτω δεδομένα συνηγορούν πως πρόκειται για ένα μέσο κυκλοφορίας και όχι για ένα χόμπι, ενώ κάνει δεν μπορεί να παραβλέψει πολλές όπως το Άμστερνταμ που έχουν υιοθετήσει ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας.

Ένα μήνα πριν ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας το οποίο προβλέπει ήπιες μορφές κυκλοφορίας και έχει στόχο την αποσυμφόρηση του της πόλης από αυτοκίνητα.

Τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά και όλοι συνηγορούν στα να γίνει αυτή η μεγάλη αλλαγή που θα αλλάξει την εικόνα του νησιού όμως η αποτυχία των ποδηλατοδρόμων στο παρελθόν είναι ικανή να οδηγήσει και τους πολίτες ξανά στη δυσπιστία.

Βέβαια, σε κάθε παραλληλισμό που κάνει κάποιος πολίτης με πετυχημένο μοντέλο χώρας του εξωτερικού εισπράττει την πλέον συνηθισμένη απάντηση “εδώ είμαστε Ελλάδα” και αυτά δεν γίνονται.