Νέα χρονιά.. Εκδηλώσεις σωματείων , καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με την ευχή να είναι μια δημιουργική χρονιά για όλα αυτά τα σωματεία του νησιού που προσφέρουν  στην τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στον πολιτισμό και τη διατήρησή του.

Το αδιαχώρητο στις πίτες. Πράσινοι, κόκκινοι, γαλάζιοι, , πολύχρωμοι  όλοι εκεί! Υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί  σύμβουλοι στο  κυνήγι όχι του χαμένου θησαυρού αλλά του σταυρού! Έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές βλέπεις…  Φιλόμουσοι, φιλο -πρόσκοποι, ενεργοί όλοι στον πολιτισμό και στις παραδόσεις! Κάθε πότε; Κάθε 4 χρόνια για αρκετούς από αυτούς.

Αλήθεια αγαπητοί κύριοι και κυρίες υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι : Εκτός από αυτή την περίοδο που διανύουμε  ( την προεκλογική) πόσοι από εσάς έχετε επισκεφθεί αυτά τα σωματεία που σήμερα «τιμάτε» με την παρουσία σας  εκτός προεκλογικής περιόδου; Πόσοι από εσάς γνωρίζετε την ιστορία, το έργο τους, την προσφορά τους στον τόπο και τη νεολαία αλλά κυρίως τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν ώστε να μένουν ενεργά;  Πόσοι από εσάς προσπαθήσατε να αφουγκραστείτε τα προβλήματά τους και να συμβάλετε στην επίλυση τους;  Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η φυσική σας παρουσία σε μια εκδήλωση θα πείσει ότι έχετε όραμα και την επομένη των εκλογών θα σας ξαναδούν; Η πράξη έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια στις πίτες των σωματείων επικρατεί το αδιαχώρητο μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Και μετά αφημένα στην τύχη τους και στα μέλη τους που με ρομαντισμό, ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς και μεράκι συνεχίζουν το έργο τους χωρίς  καμία ηθική ή οικονομική στήριξη. Και όταν πραγματοποιούν εκδήλωση και σας καλούν μετεκλογικά, οι περισσότεροι έχετε ανειλημμένες  υποχρεώσεις  και δεν μπορείτε να παραστείτε.

Ο τόπος μας αντιμετωπίζει σήμερα περισσότερο από ποτέ μεγάλα προβλήματα. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που με τις πράξεις τους και την πολιτική τους θα έχουν στόχο τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι  η εποχή που κάποιοι πολιτεύονταν ως «μαυρογιαλούροι» έχει περάσει.

Αφήστε λοιπόν τη μάχη του σταυρού και δώστε τη μάχη με έργα και όχι λόγια για μια καλύτερη Κέρκυρα… Πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα με το πού θα σας κατατάξει ο κερκυραϊκός λαός.