Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

26 Απριλίου 2024
11.9 C
Corfu

Η θρεπτική αξία του κάστανου

Διαβάστε ακόμα

Πέρα από ιδιαίτερη γεύση τα κάστανα αποτελούν διαθέτουν και πλήθος θρεπτικών συστατικών, πολύτιμων για τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Αν και ανήκουν στους ξηρούς καρπούς, η σύστασή τους θυμίζει περισσότερο αμυλούχο τρόφιμο, καθώς έχουν σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα.

Αναφορικά με την περιεκτικότητά τους σε μικροθρεπτικά συστατικά, τα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, που ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βιταμίνης Ε, που ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τα κύτταρα από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών.

Επιπλέον, περιέχουν σημαντικά ποσά βιταμινών του συμπλέγματος Β, καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ενώ είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και φυτοχημικών συστατικών, όπως οι πολυφαινόλες.

Όσον αφορά στο θερμιδικό τους περιεχόμενο, τα κάστανα έχουν χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Ενδεικτικά, 4 ψημένα κάστανα μετρίου μεγέθους αποδίδουν περίπου 80 θερμίδες, όσο δηλαδή και μία φέτα ψωμί.

Τέλος, διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή και για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή εμφανίζουν διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη.

Πηγή : neadiatrofis.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από τον Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο

Από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων γίνεται γνωστό ότι τη Μεγάλη Δευτέρα στις 9 το πρωί...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img