Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιούνται σε  τακτική βάση  για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών, στα νησιά του Ιονίου.

Στο πλαίσιο αυτό,  κατά τη διάρκεια  των διαδοχικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες (02.04.2021), κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, ελέγχθηκαν συνολικά -471- οχήματα και -633-  άτομα, συνελήφθησαν  -11- άτομα και βεβαιώθηκαν -79- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις αφορούσαν τον εντοπισμό ημεδαπού στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας, για το αδίκημα της αντίστασης. Επιπλέον, εντοπίστηκαν –4– άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως και –6– αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στη Χώρα.

Τέλος, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν –79– παραβάσεις, από τις οποίες –15- για ταχύτητα, –5- για προστατευτικό κράνος, –1- για χρήση κινητού τηλεφώνου, -6- για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, –1- για στέρηση αδείας κυκλοφορίας, -1- περί ασφαλειών, –3- για ΚΤΕΟ και –47- για λοιπές διοικητικές ποινές.