Πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού αστυνόμευσης  (491) συλλήψεις, βεβαιώθηκαν (1.349) τροχονομικές παραβάσεις καθώς και (179) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1.960) είδη παραεμπορίου, (398) αμπούλες υποξειδίου του αζώτου (laughing gas)  και μπαλόνια καθώς και αντικείμενα της νομοθεσίας περί όπλων 

Στο τομέα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων δεν σημειώθηκε την εξεταζόμενη περίοδο, στις εν λόγω περιοχές,  τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό 

Ειδικά σχέδια ολοκληρωμένης αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών του Κάβου στην Κέρκυρα και του Λαγανά στην Ζάκυνθο, εφαρμόστηκαν την θερινή περίοδο (01-06-2019 έως 30-09-2019), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κερκύρας και Ζακύνθου, της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Ο σχεδιασμός κάλυπτε όλο το φάσμα της αστυνομικής πρακτικής στοχεύοντας στην προληπτική αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την τουριστική εμπορική δραστηριότητα.

Κατά την διάρκεια εφαρμογής του σχεδιασμού υπήρξαν συστηματικές  επαφές με εκπροσώπους  τοπικών και επαγγελματικών συλλογικοτήτων προκειμένου τα μέτρα  να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών.

  • Συγκεκριμένα για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, του Κάβου Κέρκυρας και του Λαγανά Ζακύνθου πραγματοποιήθηκαν συνολικά (99) συνεργεία γενικών εξορμήσεων και (194) στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων.
  • Συνολικά συνελήφθησαν (491)  ημεδαποί και αλλοδαποί, για διάφορα αδικήματα, από τα οποία (243) άτομα στον Λαγανά και (248) στον Κάβο.

Ενδεικτικά  συνελήφθησαν:

 

  • Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων και την διενέργεια ελέγχων κατασχέθηκαν περισσότερες από (398) αμπούλες και μπαλόνια αερίου γέλιου

(laughing gas),  πλήθος ειδών  παρεμπορίου καθώς και αντικείμενα τα οποία υπάγονται στην νομοθεσία περί όπλων.

 

  • Στο πλαίσιο εφαρμογής των σχεδίων αστυνόμευσης πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην διαγραμματική απεικόνιση που ακολουθεί εμφανίζονται κατά περίπτωση οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν καθώς και οι συλλήψεις.

 

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων τα στοιχεία των σχεδίων αστυνόμευσης αξιολογούνται προκειμένου να αποτελέσουν την βάση επικαιροποιημένων σχεδίων που θα εφαρμοστούν την επόμενη θερινή περίοδο.