Νομίζετε ότι η Κέρκυρα θα πληρώσει στη νέα σεζόν τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών;

Την βεβαιότητά του ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα ομαλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, εξέφρασε -μιλώντας στην εκπομπή του Start “Υπάρχει Θέμα” το βράδυ της Δευτέρας (04/06)- ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.

Ο κος Νικολούζος υπογράμμισε πως η διαβεβαίωση του μηχανικού είναι ότι ο δεματοποιητής δεν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από δω και στο εξής και μάλιστα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε ότι στην παρούσα φάση το μηχάνημα δύναται να διαχειριστεί μέχρι και 400 τόνους ημερησίως.

Ο Κώστας Νικολούζος, εξάλλου, επεσήμανε -μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Start- ότι υπάρχει πρόθεση του εργολάβου να φέρει ακόμα μεγαλύτερο μηχάνημα στο Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου προκειμένου να γίνεται ταχύτερα και ευκολότερα η δεματοποίηση των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας, ο κος Νικολούζος ξεκαθάρισε -για μια ακόμα φορά- πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λειτουργήσει ο Χ.Υ.Τ.Α στη Λευκίμμη τονίζοντας πως το έργο έχει κριθεί με τρεις δικαστικές αποφάσεις νόμιμο.

Σε ερώτηση μάλιστα, για το αν είναι αποφασισμένος ν’ ανοίξει τον Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και των Μ.Α.Τ. ο Δήμαρχος Κέρκυρας -αφού σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δική του επιλογή και επιθυμία να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση για τη λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων- τόνισε ότι είναι αποκλειστικά θέμα της Πολιτείας να προστατέψει τους νόμους από οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, τέλος, υπογράμμισε πως ο Χ.Υ.Τ.Α. της Λευκίμμης θα λειτουργήσει υπό ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων και προϋποθέσεων για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος κάνοντας μάλιστα, σύγκριση με τον τρόπο, με τον οποίο λειτούργησε επί σειρά ετών ο Χ.Υ.Τ.Α. στο Τεμπλόνι, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή