Δευτερολογία πραγματοποίησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής του Ν/Σ για τον καθορισμό πλαισίου στους Αιγιαλούς.

 

Ο κ. Παυλίδης ξεκινώντας την τοποθέτηση του άσκησε δριμεία κριτική στους βουλευτές της μείζονος Αντιπολίτευσης για συνειδητή παραπληροφόρηση στο συγκεκριμένο θέμα. “Ακούσαμε για ρουσφετολογία, σκάνδαλα, κρυφές διατάξεις. Εγώ κοίταγα ποιο συνάδελφο έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Έτσι κάπως αισθάνθηκα. Νομίζω ότι κάποια ζητήματα δεν απαντιούνται ούτε με όρους πολιτικής ανάλυσης, αλλά μάλλον με όρους ψυχιατρικής διερεύνησης. Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε και για νομοθετική υπερπροστασία του δημόσιου χώρου και ταυτόχρονα, να κατηγορούμαστε ότι τα ξεπουλήσαμε όλα, τα δώσαμε όλα, αναφέρω εκφράσεις όπως ακριβώς ακούστηκαν”.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Παυλίδης απάντησε επ΄ ακριβώς σε όσα τέθηκαν προηγουμένως από πλευράς αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ο βουλευτής Κέρκυρας τόνισε ότι: “Δεν υπάρχει αθρόα νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Αυξάνονται και δεν μειώνονται τα σημεία πρόσβασης προς την παραλία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν παραχωρείται καμία χρήση σε περιοχές NATURA, το πολύ ειδικό και αυστηρό καθεστώς γι αυτές τις περιοχές παραμένει. Το πλαίσιο είναι πολύ αυστηροποιημένο και στην κοινοχρησία αιγιαλού η οποία διευρύνεται αλλά αποφεύγουμε νέες αυθαιρεσίες και αντιμετωπίζονται προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος”.

 

Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη και του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μανιάτη. Ειδικότερα ο κ. Παυλίδης ανέφερε: “..Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να μιλάει ο κ. Γεωργιάδης, που είναι ένας βασικός εκπρόσωπος του πολιτικού καιροσκοπισμού. Ξέρω ότι με βάση προγενέστερες δηλώσεις του θα έπρεπε να είναι στην ομογένεια σήμερα και στο εξωτερικό, αφού έχασε το δημοψήφισμα και ξαναβγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όπως δήλωσε ο ίδιος τον Σεπτέμβρη του 2015. Μάλλον θα έπρεπε να είναι κάτοικος εξωτερικού και όχι στη χώρα”.

 

Παράλληλα εξοργιστική χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Μανιάτη στον οποίο απάντησε λέγοντας: Ήταν, κατά τη γνώμη μου, εξοργιστική η τοποθέτηση του κ. Μανιάτη. Ο κ. Μανιάτης έχει μία άποψη ότι μάλλον περάσαμε από τη νεολιθική εποχή στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε μεταβατικό πολιτικοοικονομικό, θεσμικό, διοικητικό στάδιο. Απλώς από τον πολιτισμό της νεολιθικής εποχής, περάσαμε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιάμεσα υπήρχε μια μεταπολίτευση σαράντα χρόνων και σε αυτή τη μεταπολίτευση σαράντα χρόνων κάποιοι έπρεπε να φέρουν Κτηματολόγιο, κανονιστικές πράξεις για τους αιγιαλούς, κανονιστικές πράξεις για τις κατεδαφίσεις. Τίποτα δεν τηρήθηκε. Η πολιτική τυμβωρυχία περί Μάνδρας και όσον αφορά στο Μάτι με αυτό ακριβώς έχει να κάνει. Με το γεγονός δηλαδή -και ακούσαμε εκπροσώπους του ΣΕΒ στη διαβούλευση που έβαλαν το ζήτημα- ότι υπήρχαν ενταγμένες μεγάλες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο, οι οποίες δεν μπορούσαν καν να πάρουν περιβαλλοντικές εγκρίσεις, είτε για θεσμικές αβλεψίες είτε για άλλου τύπου ύποπτες συναλλαγές”.

 

Ο κ. Παυλίδης έκλεισε την σύντομη παρέμβαση του αφιερώνοντας τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους, δυστυχώς, πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου».