Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, όπως διαβεβαιώνουν οι οργανωτές της έκθεσης, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό τη σχετική φημολογία περί ακύρωσης (που ενθαρρύνθηκε και από δημοσίευμα διεθνούς τουριστικής ιστοσελίδας)

Η ITB πραγματοποιείται από τις 4-8 Μαρτίου, με δηλώσεις συμμετοχής από 10.000 οργανισμούς και εταιρείες από 180 χώρες.

Η διοργανώτρια εταιρεία, όπως τονίζεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό «πολύ στενά» και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις γερμανικές υγειονομικές αρχές και το γερμανικό Υπουργείο Υγείας.

“Να είστε βέβαιοι ότι η ασφάλεια και η υγεία των συμμετεχόντων στην έκθεση, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Εάν υπάρξουν αλλαγές στην τρέχουσα κατάσταση, θα λάβουμε υπόψη τις συστάσεις των αρμόδιων ομοσπονδιακών και κρατικών αρχών και των δημοτικών αρχών υγείας και θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες οδηγίες”, τονίζει η ΙΤΒ, προσθέτοντας ότι για να προστατέψει τους εκθέτες και τους επισκέπτες, θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης στους εκθεσιακούς χώρους της ITB Messe Berlin.

Συστήνεται επίσης στους εκθέτες και επισκέπτες να «ακολουθούν τα προστατευτικά μέτρα που συνιστά το Ινστιτούτο Robert Koch: πλύσιμο των χεριών συχνά και σχολαστικά, προσοχή στο φτάρνισμα και τον βήχα, αποφυγή χειραψιών».

Η απόφσαη της διοργανώτριας εταιρείας για να γίνει κανονικά η ΙΤΒ Berlin 2020 είναι εξαιρετικά σημαντική για τη στήριξη του διεθνούς τουρισμού και, πρωτίστως για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, καθώς τυχόν ακύρωση θα επέτεινε τις ανησυχίες για τα ταξίδια λόγω του κορωνοϊού και θα έδινε το μήνυμα στους ταξιδιώτες ότι είναι καλύτερα να αποφύγουν τα ταξίδια στη γηραιά ήπειρο. Αποδεικνύει επίσης την υπευθυνότητα της ΙΤΒ και γιατί έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διεθνής τουριστική έκθεση στον κόσμο, αποτελώντας το βαρόμετρο των εξελίξεων για κάθε νέα χρονιά…

Το Tornos News βεβαίως και θα παρευρεθεί στην ITB, δηλώνοντας εμπράκτως την υποστήριξή του στον Ελληνικό Τουρισμό …

Πηγή:tornosnews.gr