Οι ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν στην Βρετανία, από 7 ελληνικά νησιά, θα μπαίνουν σε καραντίνα, από τις 4.00 π.μ της Τετάρτης ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός, πρόκειται για την Κρήτη, την Λέσβο, την Τήνο, την Σέριφο, την Μύκονο, την Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο. Η απόφαση γεννά ερωτηματικά, καθώς αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη των τελευταίων 7 ημερών, είναι λιγότερα απ’ ότι στην Αγγλία.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουαλία, έβαλε σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη, ενώ η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα. fcoΣτην σχετική ανακοίνωση του FCO, αναφέρονται τα εξής:
“Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης ( FCDO ) συμβουλεύει εναντ’ιον όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών στα νησιά της Λέσβου, της Τήνου, της Σερίφου, της Μυκόνου, της Κρήτης, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου. Αυτό βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των κινδύνων COVID-19. Η υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει απαλλαγμένη από τις συμβουλές του FCDO για όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια. Το FCDO δεν συμβουλεύει όσους βρίσκονται ήδη στη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο να φύγουν αυτή τη στιγμή.
Θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές των τοπικών αρχών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας του εαυτού σας και των άλλων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μέτρων που λαμβάνουν για τον έλεγχο του ιού. Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας φορέα εάν έχετε απορίες σχετικά με το ταξίδι επιστροφής σας. Εάν επιστρέφετε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο στις 8 Σεπτεμβρίου ή μετά, ίσως χρειαστεί να τεθείτε σε καραντίνα, κατά την επιστροφή σας. Ελέγξτε τις τελευταίες οδηγίες για την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Εάν επιστρέφετε στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας (εκτός εάν είστε απαλλαγμένοι ).

Ελέγξτε τιςτελευταίες οδηγίες από την κυβέρνηση της Σκωτίας και διαχωρίστε τις οδηγίες εάν επιστρέψετε στην Αγγλία , την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία. Εάν επιστρέφετε στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πάρος και Αντίπαρος και Κρήτη, θα πρέπει να απομονωθείτε για 14 ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από την Ουαλική Κυβέρνηση”.

Πηγή: money-tourism.gr