ΠΕΜΠΤΗ 24/03: Κρύο τα ξημερώματα της Πέμπτης σε αρκετά ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού. Στη συνέχεια θα επικρατήσει λιακάδα και ανοιξιάτικος καιρός παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές και μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 bft. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17οC με 18οC και τη νύχτα θα πέσει τους 7oC  στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και γύρω από 14oC έως 2oC στα ορεινά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Η εθνική επέτειος θα εορτασθεί με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει και θα κυλήσει η 25η Μαρτίου με καθαρά ανοιξιάτικο καιρό παντού στην Κέρκυρα. Από Βορειοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι έως 3-4 bft, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίζει τους 19oC και τη νύχτα θα πέσει τους 7oC σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, και γύρω από 17oC έως 2oC σε ορεινές περιοχές του Παντοκράτορα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/03: Το Σαββάτο θα ξημερώσει και θα κυλήσει με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στην Κέρκυρα, οι οποίες από αργά το απόγευμα κι έπειτα θα πυκνώσουν. Μέτρια θα είναι η διαύγεια της ατμόσφαιρας, καθώς δεν αποκλείεται να μεταφερθεί μικρή ποσότητα αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας. Μεταβλητοί ασθενείς θα είναι οι άνεμοι. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18oC και τη νύχτα θα πέσει τους 10oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω από 15oC έως 5oC στα ορεινά τμήματα του νησιού.

 

ΠΗΓΗ: Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος