Στην λήξη της άδειας οφείλεται η εικόνα των κλειστών  εκδοτηρίων στον  χώρο στάθμευσης στη Κάτω Πλατεία, από την προηγούμενη Πέμπτη η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει ερωτηματικά στους κατοίκους του νησιού.

Αποτέλεσμα της λήξης της άδειας του δημοτικού πάργκινγκ είναι οι πολίτες να σταθμεύουν ελεύθερα, καθώς και να μην υπάρχει και έλεγχος στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του START γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ο, τι η αυξημένη κίνηση που θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες θα εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει.

 

Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλαίας Πόλης: Oυδεμία σχέση με τις καταγγελίες, να αξιοποιηθεί ο χώρος για τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής

« Ο Σταθμός Στάθμευσης οχημάτων της Κάτω Πλατεία είναι για χρήση μόνο των μονίμων κατοίκων της περιοχής Κοφινέτα κατά προτεραιότητα και γύρω περιοχών. Μαζί δε με τους Σταθμούς Στάθμευσης της Σπηλιάς και μέρους της Λαϊκής, αποτελούν  τα βασικά οργανωμένα σημεία στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων στο σχέδιο που έχει υποβληθεί από το 2017 στην Δημοτική Αρχή για λύση του  προβλήματος στάθμευσης και κυκλοφοριακού για τη Παλιά Πόλη.» αναφέρει ο Σύλλογος.

Ξεκαθαρίζει επίσης πως δεν έχει καμία ανάμειξη έχει  κλείσιμο του σταθμού στάθμευσης οχημάτων ΙΧ στην Κάτω Πλατεία και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια   ανάμειξης του ονόματος του σαν προβοκατόρικη.

Βαγγέλης Καποδίστριας