Στο σκοτάδι βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες το χωριό των Δουκάδων καθώς πιθανών λόγω της κακοκαιρίας το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού έχει υποστεί βλάβη. Η πρόεδρος του τοπικού συμβούλιου Μαρία Μουμούρη μιλώντας στο startmediacorfu.gr ανέφερε μεταξύ άλλων οτι οι κάτοικοι δυσκολεύονται να πανε στα σπίτια τους ενω στο χωρίο υπάρχουν ακόμη τουρίστες. Σύμφωνα με την κ. Μουμούρη ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ενημερωθεί τόσο απο το αρμόδιο τμήμα του Δήμου όσο και απο την ίδια ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάτι ακόμη.

Το startmediacorfu.gr επικοινώνησε με στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ όπου μας ανέφερε οτι αυτές τις ημέρες τις κακοκαιρίας και την σωρεία βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε όλο το εύρος του νησιού προτεραιότητα δίνεται στην ηλεκτροδότηση των σπιτιών όπου βρίσκεται και ο μεγαλύτερος όγκος βλαβών.

Την ίδια ώρα λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έχει ενισχυθεί με εξι άτομα συνεργείο απο την Πάτρα.

Ωστόσο μέχρι αύριο το απόγευμα το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αποκατάσταση τη βλάβη στο χωρίο των Δουκάδων όπως πληροφορηθήκαμε.

Οπως καταγγέλλει η κ. Μουμούρη στο startmediacorfu.gr: “Έτσι είναι όλο το χωριό. Στην πλατεία μόνο έχει 2 φωτιστικά και τα άλλα φωτα όπως είδατε είναι από τα μαγαζιά καθώς και σε ορισμένα σοκάκια. Οι κάτοικοι του χωριού πάνε στα σπίτια τους με φακούς. Διανύουμε το 2021.Εχει ενημερωθεί το αρμόδιο τμήμα του Δήμου το οποίο ενημέρωσε ότι είναι αρμοδιότητα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει ενημερωθεί από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου καθώς και από εμένα και χθες και σήμερα. Το χωριό είναι χωρίς εξωτερικό φωτισμό τρία βράδια.”