Έκτακτη Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττας Πανδή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, με κύριο θέμα το «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων».

Βασικός στόχος της σημερινής συνεδρίασης, ήταν ο συντονισμός και η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων, με σκοπό την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και την μείωση των επιπτώσεων στις περιπτώσεις που αυτές εκδηλωθούν.

Ενημερώνουμε ότι την 15/08/2019, λόγω του Δείκτη Επικινδυνότητας 4, θα ισχύσει το μέτρο της Απαγόρευσης Κυκλοφορίας Οχημάτων και Παραμονής Εκδρομέων σε «ευπαθείς» περιοχές και συγκεκριμένα στο: α) Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας, Μον Ρεπό, Νήσος Λαζαρέτο, Νήσος Βίδος και Νήσος Ποντικονήσι, Δήμου Κέρκυρας και β) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών, από ώρα 20:00 μέχρι 07:00 (επόμενης ημέρας).

Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ενημερώσουμε για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν από τους πολίτες, ώστε η προσπάθεια αυτή να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρακαλούνται για την προβολή των ενημερωτικών σποτ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).