Από το πρωί (Σάββατο) θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες που δε θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, θα διαρκέσουν όλη την ημέρα με τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα 4 έως 5 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 19 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα αγγίξει το 87% ποσοστό υψηλό λόγω του χαμηλού βαρομετρικού καθώς και των νοτίων ανέμων.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

 

Παραπάνω παρατηρούμε πως έχει δημιουργηθεί αλλά και πως εξελίσσεται το χαμηλό βαρομετρικό. Ο πυρήνας του βρίσκεται ανάμεσα των ισοβαρών καμπυλών με το γράμμα L από τα αγγλικά δηλαδή Low (χαμηλό), όπως αναφέρεται στην μετεορολογική ορολογία το χαμηλό βαρομετρικό με 1001 hPa που με 1001 ο αριθμός της βαρομετρικής πίεσης και hPa η μονάδα μέτρησης σε HectoPascal. Γύρω από το σύστημα αυτό βλέπουμε και άλλα βαρομετρικά χαμηλά με διαφορετικές βαρομετρικές πιέσεις τα οποία θεωρούνται κομμάτια του κεντρικού χαμηλού βαρομετρικού L 1001 hPa. Το νησί μας θα επηρεαστεί από το νότιο και δυτικό κομμάτι του συστήματος αυτού από την νότια Ιταλία. Παραπάνω φαίνεται πως αρχίζει να δημιουργείται μέσα στην ημέρα.  

 

 

 

 

 

Παραπάνω βλέπουμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας μέσα στη μέρα. Ενώ ο σχηματισμός του χαμηλού αυτού βαρομετρικού θα σχηματιστεί στην Νότια Ιταλία αργότερα μέσα στην ημέρα θα ενισχυθεί και από ένα ακόμα σχηματισμό βορειοδυτικά της Κέρκυρας εντός της Αδριατικής θάλασσας και θα γίνουν ένα.

 

 

 

Παραπάνω φαίνεται η κεραυνική δραστηριότητα το πρωί και το απόγευμα θέτοντας έτσι το νησί σε κατηγορία αρκετά υψηλή λόγω των αρκετών αλλά και ισχυρών ταυτόχρονα κεραυνών. 

 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος όλη την ημέρα μιας και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα κεντρικά του νησιού 6 μποφόρ και στα βορειοδυτικά τμήματα 7 μποφόρ. Οι δυνατοί σε ένταση άνεμοι θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες με εξασθένηση μετά τα μεσάνυχτα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 16 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα αγγίξει το 64% ποσοστό αρκετά χαμηλό για νησί λόγω των δυνατών βορειοδυτικών ανέμων.

 

Την ημέρα της Κυριακής λόγω της παρουσίας και της αλληλεπίδρασής τους, ενός υψηλού και χαμηλού βαρομετρικού βορειοδυτικά της Κέρκυρας θα δημιουργηθούν ισχυροί άνεμοι των 6 και 7 μποφόρ. Αυτό συμβαίνει λόγω των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών και πιο συγκεκριμένα των θερμών και ψυχρών μορίων που δημιουργούν μια ΄μάχη΄στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα αυτή να εκδηλώνεται στην ανθρώπινη αίσθηση ως άνεμος.   

 

 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω των ισχυρών ανέμων για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos