Θετικός στο να δοθούν τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει μέσω εισαγγελικής παραγγελίας ο οικονομικός επόπτης και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Σπύρος Σιμάτης , εμφανίζεται σε απαντητική επιστολή του προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης .

Παράλληλα όμως ο κ.Χονδρογιάννης αναφέρει , ότι το αίτημα του Σπ.Σιμάτη που ζητά να λάβει γνώση θεμάτων και στοιχείων που ήδη γνωρίζει , αφού αυτά έχουν συζητηθεί στην Διοικητική επιτροπή στη οποία συμμετέχει ως οικονομικός επόπτης ,είναι εμφανώς παράλογο και καταχρηστικό .

Tα θέματα που θίγει στην αίτηση του λέει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου , τα γνωρίζει από το 2011 αφού έχει μετάσχει ως επί τον πλείστον σε όλες τις συνεδριάσεις στις οποίες συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις. Παρόλα αυτά όπως σημειώνει το Επιμελητήριο θα του τα παραδώσει σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία .

Μάλιστα ο κ.Χονδρογιάννης καλεί την εισαγγελέα να διερευνήσει αν η απόκρυψη του γεγονότος ότι ο κ.Σιμάτης γνωρίζει ήδη τα θέματα που ζητεί να του δοθούν , αποτελεί αδίκημα καθώς δεν το ανέφερε , αλλά δολίως το αποσιώπησε ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, σημειώνει ο Γιώργος Χονδρογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει επίσης ότι είναι εμφανής η πρόθεση του Σπύρου Σιμάτη να βλάψει τη νομική οντότητα του Επιμελητηρίου και τη Διοίκηση του ή και τον ίδιο προσωπικά.