Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ”VIS” σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή όρμου της Γαρίτσας ν. Κέρκυρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε προσαράξει σε απόσταση από την ακτή περίπου δεκαπέντε μέτρα (15μ.),με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ ”ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Π.12454.

Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ”ΙΩΑΝΝΗΣ” και ιδιώτη δύτη, και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια σε οικεία λιμενική εγκατάσταση, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”VIS”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα ή αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.