Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζει την Ευρώπη με αποτέλεσμα τμήματά του να επηρεάζουν και τη χώρα μας. Επίσης, το σύστημα αυτό τροφοδοτείται και από ψυχρές αέριες μάζες από τον Αρκτικό Κύκλο. Το βαρομετρικό αυτό θα κινηθεί ανατολικότερα και υψηλά βαρομετρικά θα δημιουργηθούν στη Δυτική Ευρώπη που και εκείνα θα κινηθούν ανατολικά. Έτσι, θα έλθουν σε επαφή οι ψυχρές με τις θερμές αέριες μάζες και θα δημιουργηθούν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι με ριπές.

Σε ότι αφορά το νησί μας αύριο Τρίτη, με νεφώσεις και πιθανότητα βροχόπτωσης τις πρωινές ώρες και τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και στα Διαπόντια και τους Παξούς 7 μποφόρ. Το μεσημέρι θα μειωθούν οι νεφώσεις και οι άνεμοι θα ενταθούν αγγίζοντας τα 8 μποφόρ στην Κέρκυρα και τα 9 μποφόρ στα υπόλοιπα νησιά. Ηλιοφάνεια από το απόγευμα. Ύφεση θα υπάρξει μετά τα μεσάνυχτα στους ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 Βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι και τα ξημερώματα της επόμενης η ελάχιστη τους 6 Βαθμούς Κελσίου. Ο δείκτης ακτινοβολίας σε μέτρια ένταση. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε πολύ χαμηλά ποσοστά όλη την ημέρα λόγω των βορειοδυτικών ανέμων και τις βραδινές ώρες δε θα ξεπεράσει το 38%

Τρίτη 28/03: Στο χάρτη βλέπουμε τα υψηλά βαρομετρικά με ροζ χρώμα και με μπλε τα χαμηλά. Ανάμεσά τους δημιουργούνται ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που κινούνται προς τη χώρα μας.

 

Οι άνεμοι το πρωί, το μεσημέρι και μετά τα μεσάνυχτα. Με ροζ χρώμα έως 8 μποφόρ και με μοβ έως και 9 μποφόρ.

 

Τρίτη 28/03: Πιθανότητα βροχόπτωσης.

 

Ηλιοφάνεια από το απόγευμα.

 

Ο δείκτης ακτινοβολίας UV σε μέτρια ένταση.

 

 

Η θερμοκρασία στη χώρα.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos

Αντώνης Φερεντίνος.