Χαμηλά βαρομετρικά θα μας επηρεάσουν από αύριο ημέρα Πέμπτη έως και την Κυριακή καθώς θα εγκλωβιστούν στην ευρύτερη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένουμε ένα χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από το Βόρειο Ατλαντικό το οποίο θα μεταφέρει νέφη που θα περιέχουν ισχυρές βροχές, κεραυνική δραστηριότητα και δυνατούς σε ένταση ανέμους. Η κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται ισχυρή, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ νέφους και ατμόσφαιρας και οι ισχυροί άνεμοι λόγω των πολύ χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων που θα μεταφέρει το σύστημα αυτό στην περιοχή μας με υψηλότερα βαρομετρικά. Οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 7 με 8 μποφόρ στην Κέρκυρα. Στα Διαπόντια Νησιά αναμένονται ακόμη και 10 μποφόρ. Όσον αναφορά την αυριανή ημέρα με βροχή θα κυλίσει που από το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το απόγευμα θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση και κατεύθυνση. Η θερμοκρασία αναμένεται ως προς τις μέγιστες τιμές της να αγγίξει τους 17 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 12 Βαθμούς Κελσίου. Παρατηρούμε πως, η μέγιστη με την ελάχιστη τιμή δεν απέχει πολύ λόγω των νότιων ανέμων που θα πνέουν καθώς από την Κυριακή και για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με τις ελάχιστες τιμές να βρίσκονται αρκετά κάτω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Ο δείκτης μάζας σκόνης για την Πέμπτη αναμένεται να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής. Τέλος, η υγρασία αναμένεται σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και τις βραδινές ώρες θα αγγίξει το 88%

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού για αύριο Πέμπτη:

Παρατηρούμε το χαμηλό βαρομετρικό στην ευρύτερη περιοχή της χώρας αύριο Πέμπτη.

 

Βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα αρχίσει να μας επηρεάζει από το βράδυ της Παρασκευής έως και την επόμενη εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες και ανέμους σε ισχυρή μορφή. Επίσης , από εβδομάδα λόγω του ότι το συγκεκριμένο βαρομετρικό θα ΄έγκλωβιστεί΄ στην Ευρώπη θα δώσει και χιόνια ακόμη και στη χώρα μας με χαμηλές θερμοκρασίες που θα μας επηρεάσουν.

 

 

Η βροχή μέσα στη μέρα.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Μέγιστες και ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας σε Κέρκυρα, Ιόνια Νησιά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές θεωρούνται υψηλότερες για την εποχή.

 

Ο δείκτης μάζας σκόνης σε υψηλή ένταση λόγω και των νότιων ανέμων από τη Βόρεια Αφρική.

ΠΗΓΗ: windy, okairos