Χαμηλά βαρομετρικά προερχόμενα από τον Ατλαντικό Ωκεανό θα μας επηρεάσουν από αύριο Τετάρτη έως και το τέλος της εβδομάδας. Τα βαρομετρικά αυτά θα δώσουν μεγάλα ύψη βροχής, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Επίσης θα έρθουν σε δύο φάσεις η πρώτη θα είναι αύριο και η δεύτερη από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Πιο αναλυτικά για αύριο Τετάρτη, το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό θα μας επηρεάσει με τους ανέμους να πνέουν τις πρωινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και στα Διαπόντια Νησιά και σε Παξούς και Αντιπάξους θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ με την παρουσία βροχόπτωσης. Τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα πνέουν με την ίδια κατεύθυνση και την ίδια ένταση.  Η βροχόπτωση θα συνεχιστεί όλη την ημέρα με συχνές δυνατές μπόρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 10 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν και η υγρασία θα αγγίξει το 87%

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Το χαμηλό βαρομετρικό που θα μας επηρεάσει αύριο Τετάρτη. Το σύστημα αναμένεται να δώσει με αρκετή ποσότητα νερού συνολικά δίχως κάτι ακραίο.

 

Παραπάνω παρατηρούμε το χαμηλό βαρομετρικό, το δεύτερο κατά σειρά, το οποίο θα αρχίσει να μας επηρεάζει από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Το σύστημα αυτό την Τετάρτη θα βρίσκεται όπως βλέπουμε στον Ατλαντικό Ωκεανό και δυτικά της Ιβηρικής Χερσονήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το χαμηλό αυτό βαρομετρικό προέρχεται από την περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού επηρεαζόμενο και από την Καραϊβική με αποτέλεσμα να έρχεται από τροπικές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην περιοχή του Ιονίου.

 

Η βροχόπτωση μέσα στη μέρα.

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στην Κέρκυρα θα φτάσουν τα 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα νησιά του Β.Ιονίου δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες καθώς το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα 4 μποφόρ.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες σε Κέρκυρα, Ιόνια Νησιά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα και αύριο σε μέτρια ένταση λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos