Το δελτίο τύπου του ΚΚΕ:

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ένα έγγραφο που έστειλε ο αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας την 1/2/20 στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Βόρειας Κέρκυρας. Τον πληροφορούσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση τις 3/2/20 του ΔΣ Βόρειας Κέρκυρας 200 άτομα! Θα διαταράξουν την συνεδρίαση του ΔΣ, θα επηρεάσουν την ελεύθερη γνώμη των δημοτικών συμβούλων! Και ενδεχόμενα να κάνουν ζημιές στο σχολικό συγκρότημα που θα γινόταν η συνεδρίαση.

Ο αστυνομικός διευθυντής προσφέρθηκε να λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα… Ο πρόεδρος του ΔΣ υιοθετώντας πλήρως τις «πληροφορίες» του αστυνομικού διευθυντή σαν έτοιμος από καιρό απάντησε θετικά στην προσφορά του αστυνομικού διευθυντή αρκεί τα μέτρα της αστυνομίας να είναι διακριτικά. Άλλωστε και οι δυο τους όπως και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ήταν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ…

Για κακή τους τύχη στην συνεδρίαση του ΔΣ δεν έγινε κανένα επεισόδιο από τους κατοίκους. Μόνο πλακώθηκαν μεταξύ τους Δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ.

Οι κάτοικοι της περιοχής που παραβρέθηκαν πήγαν στη συνεδρίαση του ΔΣ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της περιοχής του Ερημίτη – Κασσιόπης που άρχισε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγγραφο του αστυνομικού διευθυντή στάλθηκε μετά από έγκριση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. Αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ της «επένδυσης στον Ερημίτη».

Πάντως είναι μια απαράδεκτη, συκοφαντική και αντιδημοκρατική ενέργεια που επαναφέρει τις πρακτικέ ς του «συνδικαλιστικού» της ασφάλειας.

  • Από που άντλησε τις πληροφορίες ο διευθυντής ότι θα παραβρεθούν 200 άτομα; Τους ρώτησε πηγαίνοντας σπίτι – σπίτι ή μήπως έκανε δημοψήφισμα;
  • Με ποια στοιχεία γράφει σε επίσημο έγγραφο ότι θα γίνουν ζημιές από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους όταν είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι που διεκδίκησαν και έκτισαν το σχολικό συγκρότημα. Πρόκειται για μια προβοκατόρικη, ασφαλίτικου τύπου τοποθέτηση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ που προωθείται πακέτο με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτικής της.