Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο πρώτος εμβολιασμός μέλους του Συλλόγου είναι γεγονός.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας :

Οι φαρμακοποιοί εντάχθηκαν και αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες υγειονομικούς στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Η καθημερινή άλλωστε επαφή των φαρμακοποιών  με τους πολίτες καθιστούσε τον εμβολιασμό τους αναγκαίο.

Σε πολύ σύντομο διάστημα θα εμβολιαστούν και οι Βοηθοί Φαρμακείου αλλά και οι υπάλληλοι φαρμακείων έτσι ώστε να θωρακιστούν τα φαρμακεία και κατ΄επέκταση το προσωπικό τους έναντι της νόσου.

Σύμφωνα με τις προθέσεις εμβολιασμού το συντριπτικό ποσοστό των φαρμακοποιών της Κέρκυρας δήλωσε ότι θέλει να εμβολιαστεί μια πράξη που είναι φυσική συνέχεια της συλλογικής προσπάθειας των μελών μας για την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλωστε από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης τα φαρμακεία της Κέρκυρας είχαν δώσει το παράδειγμα σε όλες της επιχειρήσεις για την σωστή και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για την ιστορία το πρώτο μέλος που εμβολιάστηκε ήταν ο Κωνσταντίνος Βλάχος την Δευτέρα 25/1 στις 9:45. Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% των μελών και στο τέλος του μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό του Συλλόγου θα έχει ήδη εμβολιαστεί.

Προτρέπουμε τους πολίτες της Κέρκυρας να κλείσουν τα ραντεβού τους για τα εμβόλια (κάτι που είναι εφικτό φυσικά, πολύ έυκολα , στο φαρμακείο της γειτονιάς του) για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.