Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το βράδυ της Παρασκευής πέντε άτομα όταν τριώροφο κτίριο στο Μαντούκι τυλίχθηκε στις φλόγες .

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αρχικά τα δυο μέλη της οικογένειας του 3ου ορόφου η μητέρα και το παιδί καθώς και ένας άνδρας ιδιοκτήτης του 1ο ορόφου .

Η μητέρα μαζί με το παιδί το οποίο βρίσκεται εκτός κινδύνου στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα έπεσαν από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου. Σωτήρια για τις γυναίκες η τέντα στο ισόγειο του κτιρίου .  Η μητέρα νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Συγκλονίζουν οι εικόνες με τον πατέρα της οικογένειας να κρέμεται από το φλεγόμενο κτίριο την ώρα που τον απεγκλωβίζουν πυροσβέστες με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων με γερανοφόρο του Δήμου. Ο πατέρας απεγκλωβίστηκε τελευταίος.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι Πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα .

O ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου , είχε βγει μόνος του και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στην δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας , 23 άνδρες με 12 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από θερμοπομπό από τον 1ο όροφο. Tα ακριβή αίτια της φωτιάς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.