Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις διαφορετικών διευθύνσεων έως 3 μποφόρ όλη την ημέρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 18 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα φτάσει το 70%

 

Την Κυριακή θα επηρεαστούμε από ένα υψηλό βαρομετρικό για αυτό και θα υπάρξει μια σταθερότητα στον καιρό.

 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Με συννεφιά θα αρχίσει η Δευτέρα όπου και θα συνεχίσει με πιθανότητα μικρής έντασης βροχή στο δυτικό(βόρειο και νότιο) τμήμα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ το πρωί και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 19 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα φτάσει το 87% αυξημένη λόγω των νοτίων ανέμων.

 

Παραπάνω παρατηρούμε τον σχηματισμό ενός χαμηλού βαρομετρικού με έντονες βροχές χαλάζι και καταιγίδες το οποίο δημιουργείται στην νότια και δυτική Αδριατική αλλά και στις ακτές των δυτικών Βαλκανίων. Το συγκεκριμένο βαρομετρικό θα επηρεάσει το νησί μας από τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Eπιπλέον, το σύστημα αυτό θα τροφοδοτείται και από ένα υψηλό βαρομετρικό H 1014 hPa το οποίο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική.

 

Το υψηλό βαρομετρικό όπως φαίνεται στον χάρτη από τις πράσινες ισοβαρείς καμπύλες.

 

 

Οι βροχόπτωση μέσα στην ημέρα.

 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

 

Παραπάνω παρατηρούμε το βασικό χαμηλό βαρομετρικό το οποίο οφείλεται για αυτή την αλλαγή και με διάρκεια στα καιρικά φαινόμενα. Το συγκεκριμένο σύστημα L 985 hPa πρόκειται για ένα αρκετά χαμηλό βαρομετρικό όπως φαίνεται και στον αριθμό 985 και δημιουργείται αρχικά και με άλλη βαρομετρική πίεση στον βόρειοανατολικό Ατλαντικό. Έτσι, πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.  

 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

 

 

Παραπάνω παρατηρούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου μέσα στη νύχτα καθώς αναμένεται να αρχίζει να επηρεάζει το νησί από τα ξημερώματα της Τρίτης.

 

 

 

Όπως φαίνεται, η ένταση της βροχής θα είναι πολύ έντονη ακόμα και με χαλάζι αλλά και όλη την ημέρα τα ποσοστά της βροχής που θα ΄πέσουν΄στο νησί ειδικά την ημέρα της Τρίτης θα είναι πολύ υψηλά κάτι που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή παντού.

 

 

Παραπάνω βλέπουμε την κεραυνική δραστηριότητα η οποία θα είναι μέτριας έντασης με το κίτρινο χρώμα και εξαιρετικά επικίνδυνη με το κόκκινο και ροζ.

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 18 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα φτάσει το 90%

 

Με ήπια βροχής ένταση θα κυλίσει η Τετάρτη που από το απόγευμα αναμένεται ακόμα και αίθριος ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν τις πρωινές ώρες από νότιες διευθύνσεις διαφορετικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ και το απόγευμα έως σχεδόν 3 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 17 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα φτάσει το 76%

 

 

 

Η βαρομετρική πίεση την Τετάρτη, η οποία θα αποτελείται από ένα χαμηλό βαρομετρικό.

 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

 

Η βροχή τις πρωινές ώρες

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos