Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά απο δύο χρόνια του Τουρνούα «Φιλίας και Διαφορετικότητας» στο Χάντμπολ του Κερκυραϊκού ΓΣ.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Δεκάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις ακαδημίες χάντμπολ του Κερκυραϊκού, προσήλθαν στο γυμναστήριο των Λυκείων για την πρώτη –τέτοιου είδους- εκδήλωση μετά από δυο χρόνια, το Σάββατο 19 Φεβρ.  διοργανώθηκε τουρνουά μια παιγνίδια ανα ηλικίες από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου και το παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και κηδεμόνες ,αφού πρώτα είχαν ενημερωθεί για την τήρηση των μέτρων που ισχύουν κατά της πανδημίας.

Οι διοργανωτές φρόντισαν για τον διάκοσμο του γυμναστηρίου με σημαίες , με μπάνερς ,  με ηχητική κάλυψη και μουσική ευχάριστη, που συνοδευόταν από τις φωνές και τα γέλια των μικρών αθλητών.

Στο τέλος των παιγνιδιών απονεμηθήκαν αναμνηστικά μετάλλια καθώς και διπλώματα συμμετοχής κάτω από τον τίτλο «πρεσβευτής διαφορετικότητας» . Το τουρνουά είχε τον τίτλο «Φιλίας και Διαφορετικότητας» και ήταν ακόμη  μια καλή ευκαιρία να τονισθεί σε μικρούς και μεγάλους ότι ο  σεβασμός στην διαφορετικότητα του άλλου καθώς και η έμπρακτή αποδοχή της, συμβάλει στην δημιουργία κοινωνιών οι οποίες χαρακτηρίζονται από ιδέες ισότητας, αλληλοσεβασμού και δίκαιης μεταχείρισης. Και σαν μέσο για ανάδειξη αυτών των αξιών , ο Αθλητισμός έχει αποδείξει πως μπορεί να πετύχει τον σεβασμό και αποδοχή στην διαφορετικότητα… «… τα τριαντάφυλλα είτε είναι κόκκινα, είτε λευκά , είτε ροζ, μεγάλα ή μικρά , δεν παύουν να είναι τριαντάφυλλα και να μυρίζουν το ίδιο όλα…» τόνισε ο συντονιστής του τμήματος χάντμπολ κος Πέρρος Νίκος απευθυνόμενος σε αθλητές και γονείς. Και ευχήθηκε γρήγορα να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην ζωή μας έτσι ώστε η παιδική ηλικία να απολαύσει τα όσα στερήθηκε , συμβάλλοντας στην ψυχική ισορροπία που είναι άκρως απαραίτητη μέσα και από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την σωστή διατροφή, τον ελεύθερο χρόνο.