Πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας και εκδήλωση  παραδοσιακής και εκκλησιαστικής μουσικής.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

 

1)Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Άφρας. Για το ξεκίνημα του νέου Δ.Σ. Ο αγιασμός έγινε από τον εφημέριο της ενορίας μας. Ο πρόεδρος καλωσόρισε τους παριστάμενους φορείς που ήταν παρόντες και ιδιαίτερα τον ιερέα. Ανέφερε ότι Σύλλογος σημαίνει ομαδική προσπάθεια, προς επίτευξη κοινών στόχων για το κοινό συμφέρον. Όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του, πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον τόπο μας ακόμη καλύτερο και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα χωριό για το οποίο θα είναι περήφανα. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη συμμετοχή, μικρή ή μεγάλη συνεισφορά. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε. Το ξεκίνημά μας οφείλει να έχει όραμα που να βασίζεται στο τρίπτυχο, πολιτισμός, τέχνη, επιστήμη. Ο κύριος σκοπός του είναι η προαγωγή του πολιτισμού και η διάσωση της παράδοσης του τόπου μας. Κύριος στόχος μας? Να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να κρατάμε ζωντανά, την παράδοση, τα ήθη και έθιμά μας.

2) Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης 07:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παραδοσιακής και εκκλησιαστικής μουσικής από το παράρτημα Άφρας, “Ο Άγιος Αρσένιος” και την γυναικεία χορωδία του Συλλόγου “Εστία Πολιτισμού” με την στήριξη του Συλλόγου μας. Ερμήνευσαν ύμνους, κάλαντα των Χριστουγέννων και παραδοσιακά τραγούδια. Έτσι μέσω της τέχνης γνωρίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, διατηρούμε τη διαφορετικότητα μας, και είμαστε μαζί και αγαπημένοι με όλους τους λαούς, χωρίς να χάνουμε την ταυτότητα μας. Αν είμαστε κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους ενωμένοι και κρατάμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε, γιατί τα έθιμα μας και η παράδοσή μας είναι η Ιστορία μας, η ταυτότητα μας. Η επιλογή των εκδηλώσεών μας, γίνεται με γνώμονα την παράδοση και τον πολιτισμό, καθώς και με σεβασμό στο παρελθόν και την εναπόθεση ελπίδας στο μέλλον, προσπαθώντας αφ’ ενός να παρουσιάσουμε το έργο του Συλλόγου μας και αφ’ ετέρου να προσφέρουμε στους κατοίκους και συμπολίτες μας της ευρύτερης περιοχής ποιοτικές εκδηλώσεις καλύπτοντας κάθε ηλικιακό φάσμα και ποικίλες προτιμήσεις.