Έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τις επόμενες ώρες το Βόρειο Ιόνιο . Ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται στην Κέρκυρα μετά τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής .

Σύμφωνα με τα όσα είπε , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του START με την Ηρώ Λέλλα , ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Νησιά , Ανδρέας Ρίζος , η Πυροσβεστική σε όλα τα νησιά σε ετοιμότητα .

Και στην Κέρκυρα θα υπάρξουν σε διάφορα σημεία οχήματα με άνδρες της υπηρεσίας ενώ και το υπόλοιπο προσωπικό θα είναι επί ποδός για το συντονισμό και την αντιμετώπισή τυχόν προβλημάτων .

Στο νησί τα φαινόμενα θα περιλαμβάνουν ισχυρή βροχόπτωση .

Η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή όλων μας .

Οι οδηγίες :

Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν, ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και την αλιεία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Για όποιο πρόβλημα υπάρξει να καλέσετε άμεσα την πυροσβεστική στο 199 .