Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Μάρκου, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κ. Κέρκυρας στις 05-12-2022, τόνισε ότι:

«Το ενδιαφέρον του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων κ Νίκου Καλόγερου είναι όψιμο και επιλεκτικό αφού με ανακοίνωση – δήλωση του, έδωσε χρονοδιάγραμμα έναρξης εργασιών και αναβάθμισης σε συγκεκριμένες παιδικές χαρές του Δήμου μας όπως (Καρτερία, Ποταμός, Κομπιτσι, Παλαιό Λιμάνι, Μπενίτσες, Ύψος, Πάνω Πλατεία και Σωκρακι).
Άφησε εκτός άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς του Αγίου Μάρκου, η οποία είναι κλειδωμένη και δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, καθώς υπάρχει η διχογνωμία μεταξύ Κοινότητας και Δήμου για το αν πρέπει να λειτουργεί η όχι αφού δεν είναι αδειοδοτημένη, θέμα που θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Αλήθεια ποιος θα διαφωνούσε με την αναβάθμιση έστω των οκτώ παιδικών χαρων, ποιος θα διαφωνούσε με την πιστοποίηση και αδειοδότηση τους ώστε να δοθούν σε χρήση και να είναι ασφαλή τα παιδιά μας».