Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ζορμπά, υπεύθυνο για θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για πρωτοβουλίες που ετοιμάζεται να λάβει η νέα περιφερειακή αρχή, στις οποίες ζήτησε την αρωγή και την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο κ. Ζορμπάς είπε στον Μητροπολίτη ότι το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως είναι γνωστό τοις πάσι και ότι η τοπική Εκκλησία συνέβαλε στην αντιμετώπιση της οικονομικής και  κοινωνικής κρίσης αποφασιστικά.
Ο κ. Νεκτάριος, με την σειρά του, περιέγραψε τις κοινωνικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, και τόνισε στον αντιπεριφερειάρχη ότι η Εκκλησία πορεύεται ενισχυόμενη από την αγάπη των ανθρώπων. Θα ήταν όμως σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση και συνεργασία και με την νέα περιφερειακή αρχή και η όποια βοήθεια να ενισχύσει τα προγράμματα στήριξης των ανθρώπων που δυσκολεύονται.
Στην συνάντηση συμμετείχε και η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας  της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Έφη Χαϊντάρη.