Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα υγείας, ζητώντας από την κυβέρνηση να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η ανακοίνωση: “Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και η μέριμνα της κυβέρνησης για τους ήρωες της πανδημίας θα περιοριστεί μόνο  στο χειροκρότημα από τα μπαλκόνια.

Αυτό μαρτυρά η κατ’ επανάληψη απόρριψη των καταθέσεων τροπολογίας από το Κίνημα Αλλαγής για την ένταξη του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα. .

Η κυβέρνηση παρά το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, παρα-ιατρικών κλπ που εργάζονται στο ΕΣΥ και όλες τις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων, χωρίς αιτιολογία επιμένει να κωφεύει στις εκκλήσεις τους και να απορρίπτει τις τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής για την στοιχειώδη αναγνώριση του έργου που επιτελούν οι υγειονομικοί και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών τους”.