Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Πάτρα προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα προληπτικά μέτρα στο λιμάνι έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνο για θέματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπο Μπονάνο «τα μέλη του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συναντήθηκαν σήμερα με τους επόπτες δημόσιας υγείας και μας ενημέρωσαν για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουμε, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας.»

Το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχουν ήδη σημειωθεί και 7 θάνατοι από τον ιό.

Σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

Στην σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Μπονάνος, σχετικά με την αυριανή σύσκεψη, «τα πάντα πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και πρωτίστως με την γνώμη των ειδικών».
Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Πατρών

Σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται ένας άνδρας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα γρίπης, μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό ελέγχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, ο άνδρας βρέθηκε αρνητικός σε γρίπη. Πάντως, δείγματα του νοσηλευόμενου άνδρα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.

Πηγή : iefimerida.gr