Το όριο των 155.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού ξεπέρασαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, καταγράφηκαν 532 θάνατοι, με το σύνολο πλέον να ανέρχεται σε 155.379 θανάτους. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και πάνω από 46.000 νέα κρούσματα, με το σύνολο να ξεπερνά τα 4,7 εκατομμύρια (4.712.305).

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η πανδημία βρίσκεται σε «υποχώρηση» σε κάποιες εστίες, στο Νότο και στη Δύση, μιλώντας για «πολύ ενθαρρυντικές» ενδείξεις. Μόλις την προηγουμένη, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντέμπορα Μπερξ προειδοποιούσε πως η χώρα έχει εισέλθει σε «νέα φάση» της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως έχει πια εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών περιοχών, κι άρα κανένας δεν μπορεί να θεωρεί πλέον ότι είναι προστατευμένος, κάτι που δεν άρεσε στον Τραμπ.

Παγκοσμίως, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό αφότου έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 680.000 και πλέον που υπέκυψαν.

Πηγη: iefimerida.gr