Στις 18:00, με μετάδοση από τη συχνότητα της ΕΡΤ, θα γίνει η σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Κορωνοϊός: Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές για το ενδεχόμενο lockdown

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες. Παρά τις αναφορές περί επικείμενου lockdown, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο iefimerida.gr ότι δεν βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την απαγόρευση, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαστε εκεί».

Η κυβέρνηση, κατά τις ίδιες πηγές, αναμένει να δει πώς θα λειτουργήσουν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική, προτού προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον ΘΕΜΑ 104,6, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας. Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι δεν είμαστε ακόμα σε σημείο lockdown, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που χρειαστεί θα γίνει και αυτό.

«Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία. Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει, αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μη φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας. Για να μη φτάσουμε, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr